top of page

DESIGN SI CONSTRUCTIE GRADINA
Intotdeauna am preferat proiectele creative ce necesita utilizarea cunostintelor tehnice din horticultura si arhitectura, alaturi de interactiunea cu echipe multidisciplinare de specialisti. Ca arhitect peisagist  imi place procesul de a gasi solutii prin designul creativ folosind materiale si tehnici moderne ce ma ajuta sa obtin un spatiu functional durabil si estetic.

Am absolvit Peisagistica in cadrul Universitatii de Agronomie asadar sunt foarte pasionat de Horticultura, de utilizarea plantelor autohtone dar si a hibrizilor ce ma pot ajuta sa obtin un design concentrat pe armonia si simbioza intre plante ornamentale, mediul inconjurator si mediul construit in care se afla terenul.
 
DESIGN DE PEISAJ & INGINERIE
Deseori proiectele mele se desfasoara pe terenuri cu diferite particularitati ecologice si geologice, diferente de nivel sau apropierea de ape naturale. Prin proiectare si design caut permanent utilizarea si potentarea apelor naturale si a managementului apelor, a calitatii solului, faunei si avifaunei existente astfel incat atat gradina cat si mediul inconjurator, vor beneficia de o solutie durabila printr-un design responsabil. Designul de peisaj nu este un proces ce rezulta intr-un produs ci un proces continuu al interactiunii umane responsabile cu mediul inconjurator.
​ 
ARHITECTURA PEISAJULUI 
Piata arhitecturii peisagere in Romania este inca tanara, un domeniu profesional in plina evolutie cu un imens potential de a imbunatati calitatea vietii. Sunt consultant si proiectant in diferite proiecte desfasurate de birouri de arhitectura si urbanism unde sustin permanent imbunatatirea interactiunii cu natura, astazi si pentru generatiile viitoare.

Unul din proiectele mele preferate ce privesc arhitectura peisajului este un proiect desfasurat in orasul in care am copilarit, Giurgiu. Un proiect concentrat pe regenerarea ecologica si reintegrarea urbana/naturala a zonelor industriale aflate pe malurile Dunarii.

Cu orice ocazie promovez subiecte ce abordeaza reutilizarea si recuperarea siturilor industriale sau a zonelor naturale afectate ecologic de activitatea industriala.
​ 
BIOPHILIC DESIGN 

Instalatiile artistice vegetale sunt o metoda preferata de a obtine un impact pozitiv imediat prin prezenta plantelor ca design si comunicare la interior si exterior.

Alexandru Gheorghe

bottom of page